Küp uydular da (Cubesat) tıpkı diğer uydular gibi uzay şartlarına uygun olarak üretilmelidirler. Buna dış iskeletin yapısı ve metalurjik özellikleri de dahildir. Nitekim bu konuda en başarılı örnekler gününüzde 7XXX serisinin önemli alaşımı olan 7075 alaşımının üstün gelişimi sayesindedir. Bu alaşımdan yapılan levhanın gerilim korozyon çatlama direncini büyük ölçüde iyileştiren kromun faydalı etkisi ile mümkün hale getirilmiştir. Alaşım 7075 %5,6 Zn, %2,5 Mg, %1,6 Cu ve %0,3 Cr içerir.
Çelikle kıyaslandığında dört kat daha fazla ısıl iletkenliğe sahip olması, hafifliği, daha hızlı makinelerde işlenebilmesi, yüksek elektrik iletkenliği, paslanmaya karşı direnci, manyetik olmaması nedeniyle küp uydularda alüminyum alaşımlı iskelet yapıları tercih edilmiştir.
Aynı şekilde CNC ya da benzeri tezgahlarda robotik tezgahlarda blok halinde işlemek ya da klasik ayrımlı parçaların dışında genel yapıda birleştirmek amacıyla kullanılan civata ve somunlar da aynı şekilde paslanmaz çelikten üretilmiştir.
“Peki neden sert ve paslanmaz olarak da üretilen bir çelik malzemesinden değil de bir Alüminyum serisi tercih ediliyor?” şeklinde bir soru akıllara gelebilir.
7075 alaşımı; 33.000 psi çekme dayanımı, 15.000 psi akma dayanımı, 2 inc’te %17 uzama özelliklerine sahip olup 60 Brinell sertlik değerindedir yani sert bir alüminyumdur. 7010’a göre daha kolay yüksek sertliğe ulaşılabilir. Yorulma dayanımı yüksektir, yapıştırıcı ,perçin çivisi , vidalara katılması önerilir, dış ortamlarda koruyucu ile kullanılması önerilir.
Bugün halen nükleer uygulamalar, otomotiv sanayi, askeri ve uçak sanayisinde yüksek mukavemet gerektiren bileşenlerde kullanılmaktadır.
Yüksek dayanımlı motor parçalarında, roketlerde kullanılan Alüminyum alaşımları da bu seriden üretilmektedir.