Menu

Proje Ekibi Personel Güvenliği

Başarılı bir çalışma tüm işlemlerin sorunsuzca tamamlanmasından sonra ortaya çıkan bir çalışmadır. Bu konuda başta kendiniz olmak üzere beraber çalıştığınız kişilerin de güvenliği her daim ön sırada tutulmalıdır. Çalışmalara başlangıçla birlikte bu konuda da hazırlığınızın olması bir zorunluluktur. Bu amaçla kendinize bir güvenlik planı hazırlayabilirsiniz. Planınız örnek olarak şu bilgileri içerebilir.

Unutmayın ki belli bir irtifada balon patladıktan sonra iniş anına kadar uçuş kapsülü kontrolsüz bir şekilde paraşütle inmektedir. Uçuş kapsülü; eğer bir ada, yarımada veya kıyı şeridine yakın bir bölgede değilseniz büyük ihtimalle karasal bir alana iniş yapacaktır.

askeri guvenlik bolgesi

Normal şartlarda kolaylıkla ulaşabileceğiniz taşra/kırsal alanlar olabileceği gibi özel alanlar da olabilir. Bunlar;
  • Hava alanları, askeri ve güvenlik bölgelerine,
  • Hızlı otoyollar ve demiryollarına,
  • Yüksek gerilim şebekelerine,
  • TV-Radyo-GSM vericilerine,
  • Başka bir ülkeye (ihtimal dahilinde) şeklinde sayılabilir.

Bu durumda uçuş kapsülü iniş alanı ile ilgili sorumlu kurumlar ile önceden bizzat giderek durumu kendilerine anlatmalı ve gerekli izinleri almalısınız.

Bazı durumlarda refakatçi verilmesi gerekiyor ise buna itiraz etmeyiniz ve refakatçinin ikazlarına uyunuz.

Sert coğrafi arazi kesimleri ve dik yamaçlara çarparak yuvarlanma durumunda yük oldukça darbe alacaktır.

Yapılan çalışmalarda uçuş kapsülü planlanırken büyük ve sıfır basınçlı balonlar ve özel bilimsel çalışmalar haricinde alt kısımlarda genellikle bir iniş/çarpma koruma sistemi geliştirilmediği izlenmiştir.

Yine de yük yerleştirilirken bu durumu göz önünde bulundurmalı yükün uçuş kapsülü içerisinde serbest hareket etmesini önlemelisiniz. Bunun için küçük parçalı köpükler işinizi kolaylaştıracaktır.

Beğen  
Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir